Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Στόχος Της Σελίδας

Στόχος της σελίδας www.pontokomi.gr είναι η προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των κατοίκων του χωριού. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν αρκετό καιρό και για την ολοκλήρωση της απαιτείται χρόνος και συμμετοχή από όλους αυτούς που αγαπούν την Ποντοκώμη και θέλουν την προβολή του τόπου.

Η καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού της Ποντοκώμης αφορά κυρίως τους ίδιους τους Ποντοκωμίτες αφού μέσα από τη συλλογή ιστορικών στοιχείων και φωτογραφιών, γνωρίζουν τον τόπο τους.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από ένα άτομο. Για τη δημιουργία της σελίδας αυτής ήδη εργάζεται ομάδα ανθρώπων με προτάσεις και συλλογή στοιχείων. Επειδή η ομάδα αυτή πρέπει να μεγαλώσει, επειδή πρέπει να ακουστούν προτάσεις, δημιουργήθηκε το ιστολόγιο www.pontokomi.blogspot.com με ελεύθερο σχολιασμό.

Είναι ξεκάθαρό ότι η www.pontokomi.gr δεν είναι προσωπική σελίδα.

Δημιουργήθηκε για την Ποντοκώμη, φτιαγμένη από Ποντοκωμίτες κι από όσους αγαπάνε τον τόπο αυτό. Ειδικά τώρα που η ημερομηνία λήξης του χωριού είναι γνωστή, δεν έχουμε πολύ καιρό να καταγράψουμε την ιστορία της.

Οι προσωπικές επιθέσεις και η αδιαφορία δεν προσφέρουν τίποτα. Δείχνουν μόνο έλλειψη φαντασίας και απουσία πνεύματος συνεργασίας.

Περιμένουμε λοιπόν προτάσεις, παρατηρήσεις και στοιχεία για τη σελίδα από τους Ποντοκωμίτες όλου του κόσμου και βέβαια από όποιον άλλο θέλει να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

Η προβολή των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων της περιοχής γίνεται με εξαιρετικό τρόπο μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Περιβάλλοντος www.pontokomi.com .

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλλειψη φαντασίας και απουσία πνεύματος χαρακτιρίζει την ιστοσελίδα σου και μόνο!

Ανώνυμος είπε...

@ ευλογητός...
Το να κρύβεσαι πίσω απο ψευδώνυμα και να ασκείς μόνο κακοπροαίρετη κριτική μόνο κομπλεξικό χαρακτήρα μπορεί να υποδείξει...Αν θυμάμαι καλά, σε προγούμενο Post δήλωσες πως η σελιδα σ' αφήνει αδιάφορο. Μόνο το αντίθετο μπορούμε να υποθέσουμε όμως!
Αν θέλεις να συμμετέχεις σε μια συλλογική και ανιδιοτελή προσπάθεια η οποία στην ουσία τώρα αρχίζει, με προτάσεις και εποικοδομητική κριτική, είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος. Σε διαφορετική περίπτωση, πράξε αυτό που δήλωσες.
Μείνε δλδ αδιάφορος! Αν κατάλαβα καλά όμως ακόμα κι αυτό σου είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις!

Υ.Γ. Σε περίπτωση απάντησης, το λιγότερο αξιοπρεπές που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να το κάνεις επώνυμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ είπε...

opiadipote kritiki kafenioy mas afini pantelos adiaforoys.opoios exei protasis tis leei anoixta gia to kalo aytoy toy topoy.an pali den exei as psaksi to onomatoy...kian to bri telika as mas pei pios einai.PAIDIA MAZI SAS.KALI ARXI GIA TIN SELIDA MAS

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θέλω να πω είναι πως στα blog είναι δικαίωμα του καθενός να διατηρεί την ανωνυμία του. Τέρμα το "ευλογητός" αφού δε σας άρεσε...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ BLOG.GRAMMATIKOPOYLOS NIKOS

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ Η ΟΧΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΝΙΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΥΣΙΑΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ - ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ - ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Και τα αρνητικά σχόλια, και τα σχόλια χωρίς περιεχόμενο επιτρέπονται στα blog. Και τα "έξυπνα" όπως λες. Όταν κάποιος δημιουργεί ένα blog, εκτίθεται και πρέπει να είναι έτοιμος και για αρνητικές στάσεις και για ξυνίλα και για λάσπη και για όλα!

Lakis305 είπε...

Σταύρο πάμε για ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ;;

Lakis305 είπε...

Παιδιά μπράβο, συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνατε, που κάνετε και που θα κάνετε. Εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι (δε λέω πόσο) είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε ώστε να προβληθεί το Χωριό μας, η Ποντοκώμη, με όλα τα καλά του, αλλά και με τα σύγχρονα προβλήματά του. Έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας και μάλιστα ανηφορικό όπως κάθε νέα προσπάθεια. Γι αυτό κοιτάξτε να απαλλαχθείτε από πρόσθετα βάρη, ζιζάνια , πικρόχολους σχολιαστές, ευλογητούς με κριμένα στριγκ κλπ. και κοιτάξτε μπροστά και μακριά. Ας μην ξαναασχοληθεί κανείς , και εγώ μαζί, με απαντήσεις σε εγκάθετους προβοκάτορες, ευλογημένους που σκέπτονται διαβολικά ή παιδάκια που σπάνε πλάκα (ότι απ’τα τρία είναι). Προτρέπω πλήρη απομόνωση σε τέτοιες συμπεριφορές , από όλους και για πάντα.
Ένας καθηγητής μου, έλεγε: «σημασία δεν έχει γιατί σε κατηγορούν αλλά ποιοι σε κατηγορούν..».
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. (Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του διαχειριστή).

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου Λάκη!

Ανώνυμος είπε...

Ολο για μενα θα μιλάμε? Αντε πιάστε κανα θεμα να βγάλω την κακία μου ο άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Ε να πω κι εγώ μια ιδέα; Εκτός από τα ιστορικά θα ήταν καλή φάση να βάλουμε κάτι πιο χαλαρό, σε στυλ οι παλιές καφετεριες της Ποντοκωμης. πχ Time Out, Rainbow, Νοστος και πιο παλιά ρε παιδί μου.... Να μαζεψουμε πληροφοριες, φωτογραφίες και τέτοια... όλοι έχουμε αναμνησεις απο αυτά τα μερη και ειμαστε πιο δεμενοι... Τι λετε ρε? Θα ειναι πολυ συγκινητικο να τα βλεπουμε σε μερικα χρονια, ειδικα οταν δεν θα υπαρχει πια Ποντοκωμη!!!

Ανώνυμος είπε...

na kanoume mini afierwma sto amfitheatro Mikis Theodwrakis giati an kai prosfato, perasan apo kei spoudaioi kallitexnes kai nomizw einai poly xaraktiristiko toy xwriou...

Ανώνυμος είπε...

Na valoume tin sinenteuxi tis giagias tis Rodoulas ...

Ανώνυμος είπε...

Να μπει ερωτηση στο blog "τι αγαπάτε πιο πολύ από το χωριό σας" κι αν υπάρξουν ωραίες απαντήσεις - αφού περάσουν από τη λογοκρισία σας- να μπουν και στην ιστοσελίδα. Έτσι θα είναι πιο άμεσο και ο καθένας θα δώσει ένα κομμάτι του.

Ανώνυμος είπε...

Να αλλάξει το χρώμα και η γραμματοσειρά της σελίδας - πολύ κιτς! Ωραία η εικόνα όμως!

Ανώνυμος είπε...

Να μην γράψουμε κάτι και για την ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού. Και την παλιά ομάδα μπάσκετ; Θέμα Αθλητισμός.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης σημαντικό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δραστηριότητες και Δρώμενα. Τώρα και παλιότερα, χοροί, γλέντια... Πρέπει να μαζευτούν φωτογραφιες από τα σπίτια, να μας πουν οι παλιοί τι θυμούνται... Θέλει δουλειά πολλή...

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός της συμμετοχής εστω σε επίπεδο προτάσεων ειναι καλό σημάδί. Σας εύχομαι καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Για να υπάρξει συμμετοχή και σε άλλο επίπεδο θα πρέπει να ανοιχτεί η σελίδα στον κόσμο, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλιώς η σελίδα θεωρείται προσωπική.

Ανώνυμος είπε...

Μην παρετε αρνητικα το τελευταίο σχόλιο. Δεν γίνεται κακοπροαίρετα. Είναι κι αυτό μια πρόταση.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα πάλι το ιδιοκτησιακό καθεστός σε πείραξε, όχι αν είναι χρήσιμη η σελίδα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλώς είπα πως αν ασχοληθεί περισσότερος κόσμος θα γίνει καλύτερη η σελίδα και πιο γρήγορα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπεις. Καλή η ιδέα του blog αλλά βγες και μίλα! Υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να σε βοηθήσει! Μην γίνεσαι αυτιστικός! Το να μπάινουν εδώ διάφοροι και να λένε "μπράβο" δεν έχει νόημα. Μπράβο και πάλι μπράβο, χρήσιμη η σελίδα, τέλεια η ιδέα, αλλά ας την υλοποιήσουμε. Μόνος σου θα το κάνεις; Καν το αν μπορείς. Πιστεύω ότι δεν μπορείς. Διέψευσέ με!

Mavromatidis Dimitrios είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Χαίρομαι που ενεργοποιήθηκε η νεολαία...

Δημήτρης Μαυροματίδης
www.mavromatidis.gr

Ανώνυμος είπε...

η τελευταία ανάρτηση βλέπω να είναι το Μάρτιο. Γιατί δεν ΄΄κινείται΄΄ το blog?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μην περιμένεις τίποτε και από κανένα, μόνο παχυά λόγια και εξυπνάδες θα σου λένε, γιαυτό κάνε ότι μπορείς μόνος, αρκεί στο τέλος κάτι να μείνει.Μπράβο για την προσπάθεια και το χρόνο που διαθέτεις,σε κανένα δεν χρωστάς τίποτε.